07/11/2011

Mindenszentek, flamingokkal


4 nap, 4x4 kerékmeghajtas, 4 lelkes utazo, 1200 km s megszamlalhatalan elképeszto szépségu laguna ezernyi flamingoval! A kaland ismét életre szolonak igérkezik!

Tupiza nyugodt kis varosabol Sebastien -ki egyszemélyben sofor-turavezeto és szakacs- vezetésével indulunk felfedezni a Sud Lipez tartomanyban fekvo nemzeti parkot. Az ut hepe-hupas, a tajkép percrol-percre valtozik, a zene hangos s a hangulat remek :)

A western-hangulatot idézo kanyontol kezdve a mindenféle szinben pompazo, s flamingok altal tarkitott lagunakon at a rotyogo gejzirekig akad latnivalo boven. A negyedik napon felfedezett sosivatagrol nem is beszélve! De a képek magukért beszélnek, nézegessétek oket orommel.
Tényleg annyi élmény ért minket a 4 nap alatt, hogy hihetetlen. Az ember alighogy felocsudik az egyik laguna szépségébol, maris koveti egy masik; még annal is szebb! A végén szinte mar giccses :) A természet csodakra képes!

S bar a 4 nap alatt nem sokat alszunk, mivel az etapok hosszuak, s koran kell kelni; a szinte a semmi kozepén talahato menedékhazak remekul felszereltek s hangulatosak. A harmadik éjszakat példaul egy igazi "so-hotel"-ben toltjuk! Remek! Minden sobol van kifaragva! Az agy, az asztalok, a székek! Még a padlot is soszonyeg boritja :) Raadasul a so kivalo hoszigetelo, igy mit sem érzékelunk az éjjel fagyossagabol.

Am a  kaland itt még nem ér véget: ugyanugy hozzatartozik a technikai problémak hada is, mellyel szembesulunk a tura folyaman... Azon mar meg sem lepodtunk, hogy japan markaju jeep-unk 17 évet birtokol, am mikor az elso defektet kapjuk, kezdunk kissé szkeptikussa valni... De mit sem szamit, egy elképeszto szépségu helyen vagyunk! Mar a sosivatagot elhagyvan azonban, a sofor hirtelen elvesziti az uralmat a volan felett; de hat mi torténik?! Az ut sima, sehol egy kavics?! Nos ez bizony az elso tengelyt rogzito csavar melyet elveszitunk... Hoppa! Am egy (mindig kéz alatt lévo!) gumiszalaggal a probléma maris megoldva; igy gurulunk lassan tovabb Ujuni varosa felé. Itt aztan beszerezzuk a megfelelo hianyzo alkatrészt, s irany vissza Tupizaba! Am par ora mulva ujabb gondunk adodik, mintha egy ujabb defektunk lenne..! Am az autobol kihajolvan mit latunk? Hianyzik a bal hatso kerék!!! Egész pontosan a gumi leugrott a kerékrol s 50 méterre fekszik az uton... Hat erre mar nem tudunk mit mondani :) Ufff... De minden rendben megy s épségben megérkezunk Tupizaba.
Holnap irany Argentina! Mindannyiotoknak sok puszit kuldunk! Hasta luego!

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire