13/11/2011

Iguazuuuuuuuuuuuuu!!


24h gigaszi, de ezesetben kényelmes, buszut aran jutunk el Puerto Iguazu kis varosaba. A klima s a taj teljes mértékben kulonbozik az eddig megszokottol; Amazoniaban vagyunk!


Egészen furcsa a magaslati lét utan a 33°C es a meleg, paras levego. Igazan jolesik megcsobbani a hostel medencéjében ;) A kicsi emeletesagyas szobankat még két amerikai utitarssal osztjuk meg; a hely szukos, de Argentinaban bizony nincs valasztas, az arak akar otthon, igy takarékoskodunk a budget-vel.

De nem varat sokat magara az "attrakcio" amelyért idaig jottunk, s amelyrol mindenki odakat zeng: az Iguazu- vizesés! Azt is hallottuk utitarsaktol, hogy mind az argentin, mind a brazil oldalrol latni kell. Kezdjuk hat az 1934-ben alapitott Parque Nacional Iguazú-val argentin foldon. Az ember hamar a vizesés szivében talalja magat annak minden szépségével s orommel hagyja magat bepermetezni a mindenfelé zubongo viztomeg altal. Pillangok repdesnek szazszamra s labunknal leguanok kusznak-masznak. De ami a leginkabb elképeszt minket, az az ezernyi fecske, ki a vizesés mogott él s épiti fészkét a vizfalat "atrepulvén" minden egyes alkalommal. Egészen elképeszto! Emelett latunk koatikat (mosomedve szeru nagytestu ragcsalo) s tukant is, de a legtobb allat, ugy mint a majmok s a puma csak éjszaka bujik elo.
A turaosvényeket bebarangolvan a legizgalmasabb attrakciot a nap végére tartogatjuk: hajora szallunk, hogy kozelrol s egy masik dimenziobol csodalhassuk eme természeti remekmuvet. Es micsoda 15 perc! A viz sodrasa elképeszto, de a hajo motorja még ennél is elképesztobb: vizi rally, melynek soran tobb alkalommal is a vizesésbe kormanyoz minket a kapitany. 100% adrenalin! Erezni a lezudulo viz tomegét valami hihetetlen élmény.

Nehezunkre esik elhagyni eme lenyugozo helyet, de a gondolat, hogy masnap a tuloldalrol csodalhatjuk, vigasztal minket.

Es valoban a brazil oldalrol (Foz do Iguaçu) az ember ralat az egész parkra s az osszes vizesésre, lenyugozo a panorama! A napot szinte szavak nélkul, a turaosvényeken bolyongva, fotozassal toltjuk. Vagy ha nem, akkor a vizesés kozvetlen kozelében kanyargo hidon hagyjuk magunkat bepermetezni ujra és ujra :) Egyszeruen nem lehet vele betelni!!

Rank masnap egy ujabb hosszu buszut var Buenos Aires iranyaba, a kovetkezo fejezet mar errol fog szolni. Addig is csok mindenkinek, hasta luego!

Iguazu fotok


1 commentaire:

  1. Ez valami csoda!!!!Szeretnék én is visítani az Iguazu alatt.
    Egyébként az egri nők mindenhol megtalálhatóak!!
    Zsuzsa

    RépondreSupprimer