17/04/2012

Európai ecsetvonás


És nicsak, itt vagyunk újra a Csendes-óceán partján! S nem is akárhol; Iquique, az ország első üdülővárosa igen kellemes meglepetéseket tartogat számunkra... ;-)
Szinte Európában képzeljük magunkat az ízlésesen kiépített, hosszan elnyúló tengerparton sétálgatván. Biciklisek, kocogó-; sportoló emberek s zöld fű, pálmafák végig a sétányon. Hmmmm, kellemes óceáni levegőt hoz a friss szellő.... De várjunk csak! Hátatfordítván a strandnak elképesztően száraz s kopáran vöröslő hegyek magasodnak a város felé. No igen, ne feledjük, hogy továbbra is az Atacama-sivatagban vagyunk!

A városban bolyongván csodás georgikus stílusú faházakba botlunk; egy egész sétálóutcát foglalnak el, ahol időnként még egy-egy nosztalgia villamos is elhalad. Tiszta időutazás! Jól érezzük itt magunkat :-)

A napfürdőzés s a hullámokba való csobbanás után felkerekedünk meglátogatni Humberstone több mint 40 éve elhagyatottan álló városát. Ez az 1872-ben alapítot, s a chile-i társadalom felsőbb rétegei által felkapott bányászváros a "nitrát-boom" lecsengése után teljesen elhagyatottá lesz. Minden megőrizve, ám immár mozdulatlanul áll ebben a fantomvárosban. Bejárjuk az uszodától kezdve a színházon keresztül a nitrátüzemig az egész kisvárost. A hangulat furcsa, sőt néha egészen hátborzongató...Grrrr! Egy egész város van itt eltemetve!

A szörfözés reményében innen aztán továbbindulunk Arica szintén óceánparti városába... Folyt.köv. Cupp!


Iquique fotói

2 commentaires:

  1. óóó, ismét csodálatos helyeket jártatok be, s csak csorog a nyálam, meg persze kívánkozik oda a kis szívem!Fantasztikus, ahogy megelevenedik előttem ismételten a földrajzkönyv, s valahogy jobban át tudom itt élni, mint a természetfilmekből...valahogy veletek együtt vagyok, ahogy olvasom! annyira klassz! vigyázzatok egymásra! ölelés-csók

    RépondreSupprimer
  2. ja, s milyen íze volt a coca colának? olyan mint itthon? :D

    RépondreSupprimer