08/05/2012

Utolsó állomás...



Lima-ba hamar elrepít bennünket a belföldi légitársaság járata; s mégha a személyzet nem is negédes, "csupán" 26 órányi buszutat spóroltunk meg...! Innen Stéphane és Fabienne egyenest továbbrepülnek Franciaországba. Számukra a kéthetes vakáció végetért. S a mi 10 hónapos utazásunk vége is vészesen közeleg...


A vasárnapi Lima-ban jól esik sétálgatni, viszonylagos nyugalom honol az utcákon. Főterén vallási ceremóniába botlunk: az afro-amerikaiak védőszentjét, San Martin de Porres-t ünneplik. A lezárt utakon virágszirmokból alkotott, színes áldozati képek, a padokon tömjént égető asszonyok; óriási a tömeg.

S nézd, ott az országház előtt meg őrségváltás van! Micsoda fegyelem, micsoda elegancia! S ez minden délben így zajlik!! Jól időzítettük a sétát, minden itt és most történik :-)

Innen Yvan öccséékkel még egy utolsó sétát teszünk az óceánpartra, (hisz a Csendes-óceánt csak látni kell! :-) ahol az extrémsportok szerelmeseinek heves násza dúl: ejtőernyősök siklanak elképesztő ügyességgel navigálva fejünk felett; a mélyben fekvő tengeröbölben pedig tucatnyi szörföst látni.

Innen aztán a rokonok taxiba ülnek; nem egyszerű feladat átszelni a 9 milliós metropolt; irány a reptér! Köszönjük, hogy jöttek; remek két hét végére értünk! Hamarosan újra látjuk egymást otthon ;-) !

Mi Yvan-nal még megpróbáljuk maximálisan kihasználni az utolsó napokat; de bevallom őszintén ez nem könnyű... Az ember érzi a végét, s egyszerre válik nosztalgikussá és izgatottá a hazamenetelre gondolván... Huhhh, naaaaaaaaaaaaaagy levegő s még egy utolsó megmártózkodás ebben a lüktető életformában. Az utolsó vacsorát a még Chile-ben megismert Alex Fernando-val töltjük, aki perui-japán fúziójú étterembe invitál minket. Hmmmmmmm...isteni! Gracias Amigo!

S ha lesz elegendő lelkierőm, talán még egy búcsúüzenetet olvashattok... ;-) Folyt.köv. amigos!

Lima fotói

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire