07/05/2012

Útban a világ hetedik csodája felé...




La Paz-ból a már ismert Titicaca-tó felé vesszük az irányt, megismertetvén útitársainkkal a hatalmas tó mind a bolíviai, mind a perui oldalát. Mivel az általunk már bejárt helyeken járunk nem részletezem a történéseket, akit érdekel lapozzon vissza ;-) !


Peruban ismét érintjük Arequipa szép városát, ahol ugyanolyan örömmel töltünk el pár kellemes napot. Nem mellékelvén az általunk már kipróbált "Zig-zag" nevű éttermet sem; egy pompás, vulkáni kövön felszolgált alpaga-steak erejéig...hmmmm!! Innen aztán az éjszakai "luxus-busz" egyenesen Cuzco-ba visz bennünket.

S mikor azt mondom luxus-busz, nem viccelek. Mivel itt a tömegközlekedés szinte kizárólag buszokon történik, lehet belőle találni az összes kategóriában. Nekünk, turistáknak például -időtnyervén- igen kényelmes éjszakai járatokat is működtetnek. Hatalmas bőrülés, szinte fekvő pozíció, párna-pokróc, vacsora, esti film...akár egy repülőben! Hozzáteszem, hogy a 10 hónap alatt ezt ritkán engedhettük meg magunknak... De ugye az ütött-kopott "buszbanrázkódott", "hangoszenés" éjszakának is megvan a maga bája :-)

Egy szó, mint száz: korareggel megérkezni Cuzco-ba egy csoda. Az első napsugarak cirógatják a környező domboldalt, s csodálatos főterét elképesztő színekbe öltöztetik. A katedrálisba belépvén, a reggeli misébe csöppenünk. Bejárván, rácsodálkozunk semmihez sem fogható szépségére. Cuzco, már érezzük, sok kellemes meglepetést rejteget még számunkra..! Folyt.köv.! Besitos!

Titicaca-tó forói (bolíviai oldal)
Titicaca-tó fotói (perui oldal)
Arequipa 2012

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire