08/05/2012

Itt a vége, fuss el véle...



Nos, voilà, itt a vége!

2012. május 8-án hazaindulunk Lima-Madrid s aztán Madrid-Nantes útirányon át. S micsoda emlékezetes nap marad ez! Ma reggel értesültem róla, hogy kis keresztfiam (3kg 70dkg, nevét még nem tudom :) ma reggel megszületett! Üdvözlet eme golyóbison kisember! Látjátok milyen érdekes az élet! Egy dolog végetér most, ám egy másik meg csak most kezdődik!


Minden jónak egyszer vége; mondjuk. S pontosan ez az, ami hajszolja az embert a pillanatok kiélvezésére. S ez az, amit mi is tettünk ez alatt a csodálatos 10 hónap alatt; kitörölhetetlen fejezetet alkotva ezzel közös életünkben.

Ez a kaland ezennel lezárul; de az utazás vírusa örökre ott lappang majd bennünk, újabb és újabb úticélok felfedezésére várván...

Amilyen türelmetlenséggel és izgatottsággal keltünk útra múlt év júliusában; ugyanolyan örömmel térünk haza, hisz 10 hónap távol családtól s barátoktól hosszú idő... George Brassens dala jól érzékelteti lelkiállapotunkat; hallgassátok mialatt olvassátok soraimat!
George Brassens - Heureux qui, comme Ulysse, qui a fait un beau voyage

Sok dolgot tanultunk ezalatt az utazás alatt: az első és legfontosabb, hogy semmi sem lehetetlen! Itt ragadnám meg az alkalmat, hogy biztassam mindazokat, akik félnek nekivágni. Rengeteg, nemre és korra tekintve különböző kalandorral kereszteztük utunkat; akik akárcsak mi, hosszú távon utaztak. Egyedül, párban, családostul, kétkeréken, stoppal... Közülük mindannyiuk meghozta a döntést. A döntést, mely egyszerre feloldoz s kihívást ígér. És soha, egyetlenegy alkalommal sem sajnáltuk eme döntésünket! Egyszerre tűnik közelinek s távolinak a perc, mikor hirtelen ott találtuk magunkat első quito-i szobánkban a teljes bizonytalanság és izgatottság közepette.

Szemünk elé tárultak a természetképek, melyek múltévben még szobánk falát díszítették. Az Andok, dél Bolívia, Iguazu-vízesés, Patagónia, Perito Moreno gleccser, Ushuaïa, Csendes-óceán, La Paz, Valparaiso, észak-Chile, Machu Picchu, Titicaca-tó... Stop, stop! Különben estig sem végzünk! :-)

Megismerkedtünk eddig számunkra ismeretlen állatfajokkal: pelikánok, oroszlánfókák, pingvinek, bálnák, lámák, vikunyák, keselyűk és kondorkeselyűk... Stop, stop! Különben holnap reggelig sem végzünk! :-)

Találkoztunk idegen emberekkel s populációkkal: a hagyományait csodásan örző indián népességgel Equador-ban, Peru-ban s Bolívia magaslatain; a vendégszerető és hihetetlen kedves argentínaiakkal; a kissé zárkózott, de annál több meglepetést tartogató chileiekkel. Szokásaik s hagyományaik ugyanúgy felrázták hétköznapjainkat, akárcsak az út folyamán kötött barátságok: Julie és Jean-Baptiste, a francia biciklis barátaink; Christian, a francia fenomén gazdálkodó...Stop, stop! Különben holnap délig sem végzünk! :-)

Bízunk benne, hogy élményeinket sikerült megosztanunk veletek eme blogon keresztül. A kommentárok s konzultációk száma arról árulkodik, hogy nagyra értékeltétek az ezenfajta "virtuális" utazást. Nincs más hátra, mint azt élőben is megvalósítani ;-) !! Itt szeretném megköszönni mindannyiótoknak, hogy olvastatok bennünket! Ez a virtuális kapcsolat mindig is egy valódi támaszt jelentett számunkra.

S, hogy igazoljuk; Yvan informatikus volta nem hazudtolja meg magát: találtok itt egy statisztikus listát, melybe az utazással kapcsolatos összes fontos számadatot betápláltuk. Ezzel is szeretnénk hozzájárulni, segíteni az elkövetkezendő kalandoroknak a tervezésben.
Az utazás számokban

Hasta luego y muchas gracias !

Eszter et Yvan



Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire