24/03/2012

La Serena - A hibiszkusz városa



Valparaiso zabolátlan művészi légköréből a  valóságba visszatérve, a csendes vizeket ígérő La Serena városába igyekszünk („serena” nyugodt tengert jelent spanyolul). Az oda vezető 7 órás buszút azonban rendesen elcsigáz bennünket...


A Hibisco Hostelben kicsiny, egyágyas szobát kapunk; az utolsót :-) De sebaj, a tulaj nagyon kedves, az udvaron több emberöltős hibiszkusz vöröslik, s így még spórolunk is! De hogy honnan is ez a sok hibiszkuszfa itt? Erre választ nem tudok adni, valószínűleg kedvelik az itteni klímát. Mindenesetre mindenfelé ott tündökölnek mályva-; rózsa-; bordó-; s mélyvörös szirmaikkal. A virágzás kellős közepén vagyunk. Lenyűgöző! 

La Serena hosszan elnyúló tengerpartja egészen elhagyatottnak tűnik így a vakáció lecsengése óta, de a fürdéssel mi sem próbálkozunk a gyengécske napsütés mellett... Brrr! Ám a város magaslatain elterülő laktanya kilátójából remek a kilátás, s lehetőségünk akad felfedezni a „Le Carillon” elnevezésű installációt. Egy jó ötven hangszóróból álló, s anno a városra komoly-; ill. tradicionális muzsikát zúdító félköríves konstrukcióról van szó. Érdekes.

A várost, egyébiránt, biciklikölcsönzőre vadászva fedezzük fel. És ha azt mondom ez bizony nem egyszerű feladat, akkor keveset mondtam... Sajnos a dél-amerikai országokban a kerékpározásnak nincs hagyománya, s biciklis kultúra, mint olyan, nem létezik. Illetve nagyon csekély mértékben van jelen. Szerettünk volna egy jó hetet kétkeréken tölteni az Elqui-folyó völgyét követve, de az egyetlen kölcsönző városi biciklifelhozatalát látván hamar leteszünk erről az ötletről...

Felhős ég, icipici szoba és még biciklink sincs... Mit tart itt még bennünket?! Irány hát, a már jól ismert kisbuszokkal, Vicuña és az Elqui-völgye! Folyt. köv. Csókszorcsók!



1 commentaire:

  1. hello,
    nagyon klasszak a képek, s ahogy leírod, megint ott vagyok lélekben! de már jó lenne,ha jönnétek vissza, h megszorongassalak titeket!itt már javában tavasz, s friss illat, meg bimbózás-virágzás-madárcsicsergés, annyira jó...végre!s persze már megvolt az idei első szalonnacsurgatás!isteni volt, gondolhatjátok!újságpapírra kenyér, meg jó kis zsenge hagyma! a nyál összefolyik a számban még mst is!hozzá meg persze jó kis házi pálinka!ha jöttök, akkor majd viszek yvannak, m láttam, h ízlik neki! ölellek-csókollak benneteket!:)

    RépondreSupprimer