12/03/2012

Három a magyar igazság!


Az óceánpart után hirtelen Gabi és Rodrigo 17.-dik emeleti, remek kilátást nyújtó lakásában találjuk magunkat, ismét Santiago-ban vagyunk! Immár harmadik alkalommal térünk vissza a chile-i fővárosba, de ez alkalommal királyi fogadtatásban részesülünk!



Gabi "porotos con riendas"-sal, egy helyi specialitással vár bennünket, melyet leginkább egy jó sűrű babgulyáshoz tudnék hasonlítani sütőtökkel meg füstöltkolbásszal, s melyet spagettival esznek. Isteni! A vendégágyunkon egy doboz csokoládé, reggelire frissen sült házi kenyér (ill. Gabi jól megtartott magyar szokásának köszönhetően paprika, paradicsom, uborka és sonka meg sajt :-) És bár szépruha hiányában nem sikerül bejutnunk a ma már étteremként is üzemelő egykori Pinochet-házba (ahová különben Rodrigo katona voltának s kapcsolatainak köszönhetően tudtunk volna beengedést nyerni); nagyra értékeljük a helyébe ajánlott tipikus chile-i éttermet, ahová négyünkön kívül még egy magyar-finn pár is csatlakozik hozzánk. Az ízletes vacsora azonban hosszúra nyúlik, s elszalasztjuk az utolsó metrót... De sebaj, kellemes az idő s jólesik a séta :-) És senkit sem kell ringatni mire 2 órával később hazaérünk... :-)

Mivel vendéglátóinknak nem akarunk a terhére lenni, s mivel továbbra sem tudjuk merre folytassuk az utazást, úgy döntünk, hogy szállás után nézünk. De ők addig mondják, hogy ragaszkodnak hozzá, hogy maradjunk; hogy végül maradunk még :-) És Gabi ismét kényeztet minket: lángost süt nekünk vacsorára...hmmmmm! Közben ismét szóbakerül a két évvel ezelőtti erős és hosszantartó földrengés, mely -számunkra felfoghatatlan mértékben!!- lengette meg a 25 emeletes toronyházat... Ezt érzékeltetvén videót is mutatnak nekünk, melyet egy 13.-dik emeleti szomszéd készített... ELKÉPESZTŐŐŐŐ!!! És ezek után aludjak nyugodtan...?! :-) Különben pánikra semmi ok, a 30 éves épület már két nagy földrengést is átvészelt...

Drága Gabi és Rodrigo! Köszönjük nektek eme szívélyes vendéglátást s a sok tanácsot, útravalót és segítséget! Várunk mi is titeket szeretettel Francia-; ill. Magyarországon amikor tetszik! Addig is minden jót és sok szerencsét!

Santiago fotói III.

2 commentaires:

  1. Ma én is babgulyást vacsoráltam! Pont most fejeztem be! ;)
    Itt ülök az íróasztalnál és tanulok.
    Helyette sokkal inkább lenne kedvem veletek csavarogni a városban, vagy még inkább kóborolni keróval ezeken a széles utakon!
    Csók nektek Debiből:
    Levi

    RépondreSupprimer
  2. Ha hisztek benne:ISTEN vigyáz rátok!!! Puszi: Éva néni

    RépondreSupprimer