27/07/2011

Elso hét!


Szépséges kis zold satrunk korul kolibrik repkednek, kilatas a majd 6000 m-es Cotopaxi vulkanra..egyszeruen lenyugozo.
A fovarostol 40 km-re lévo Cotopaxi Nemzeti Parkban vagyunk, a taj holdbéli, szines kis viragokkal tarkitva.
A varosi nyuzsgés utan igazan nagyra becsuljuk az érintetlen kornyezetben valo barangolast s a csondet. A vulkanorias varatott magara, de mikor végre elobukkant a felhok mogul az allunk is leesett! Mégha tartanunk is kell tole, de a maga nemében gyunyoru s tiszteletet parancsolo a szabalyos formajaval s hosipkajaval. Tényleg leirhatatlan élmény!
Szoval most itt a "tovében" kempingezunk, az elozo éjjelt viszont egy menedékhazban toltottuk, ami csak a mienk volt :-) Egy neszt nem lehetett hallani - az egereken kivul- s az a csillagos égbolt..!! Nade eltudjatok képzelni. Viszont az éjszakak igen-igen huvosek..
Az elozo hétvégét Otavalo-ban, egy Eger méretu varosban toltottuk, amely kézmuvesvasararol ismert. Igaz is, a helyi indianok mindenféle szép portékat kinalnak a pansiptol kezdve a lamapulcsikon keresztul a Panama-kalapokig :-) (Merthogy az igazi Panama Equador-bol szarmazik!! S ami a legnagyobb elonye, hogy osszehajthato ;-)
Amit nagyra értékeltunk ebben a varosban, hogy a helyiek tradicionalisan oltozkodnek, s orzik a hagyomanyaikat. Gyonyoru holdképu, csillagszemu, ébenfekete haju kisgyermekek a nok hatara kotve mindenutt. Mindannyiuknak hosszu haja befonva, copfba kotve s a fej tetejében kalap. Igazan szép nép. Sok a zenész koztuk, akik kozul tobben dontenek ugy, hogy elmennek Europaba utcazenélni; nos oket latjuk Pesten, Parizsban vagy akar Romaban.
Egy hete vagyunk uton, de mar annyi féle élmény ért, hogy hihetetlen :-) Ugye az elso par napot Quito-ban toltottuk. Tomoren: nagyvaros, zajos es piszkos s hihetetlen merteku a legszennyezes.. Am a régi varosrész tényleg hangulatos, s ami a legjobb ebben a varosban, hogy felkapaszkodvan a magaslatokra belatunk mindent. Quito egy hatalmas volgyben fekszik az Andok arnyékaban, s az ittenieknek kis hazaik vannak, nem épitkeznek magasra (kiv. az uj varosrészben). Szoval egyszer mindenképp érdemes felfedezni, de igazabol olyan, mint amilyennek egy fovarosnak lennie kell. Turistaként eléggé résen kell lenni; sok a zsebtolvaj.
Na tessék, mostmar egy szivarvany is van az égen a vulkan korul; pfff.. szinte mar giccses :-) Mi kell még? Egy jo bogracsgulyast eros pistaval mondjuk szivesen megosztanék most itt veletek.. Node addig is csok és olelés! Folyt. kov. ;-)

6 commentaires:

  1. Bármikor szívesen megfőzök ott egy bográcsgulyást, ahol kolibrik röpködnek körülöttem! Sok-sok puszi!

    RépondreSupprimer
  2. Famille Bréhéret28 juillet 2011 à 09:31

    Bonjour aux aventuriers

    Elso hét, semble générer beaucoup de commentaires mais malheureusement je ne comprends rien !!
    En tout ca merci de ces nouvelles qui nous permettent d'améliorer nos connaissances en géographie sud américaine.
    Nous vous suivrons au fil de l'eau avec beaucoup de plaisir.
    Marielle

    RépondreSupprimer
  3. jajj de szép lehet, olyan szépen írod le eszter, h lerajzolódik előttem az egész. gyönyörű lehet. főleg vulkánt látni, igaz én láttam már 3at, de ugyanolyan álleesés lenne újat látni, s magasabbat. alig várom már h lássam majd azt a kismillió képet, ha hazaértetek! :) cu (e.)

    RépondreSupprimer
  4. waouh, elle a pris un coup de vieux Zia!Toujours avec Esteban?

    RépondreSupprimer
  5. tao si beaucoup vieillit séb ;-)

    RépondreSupprimer
  6. testvérem ez fantasztikus,oktoberbe megyek latogatoba..valahova :) sok pussz

    RépondreSupprimer