27/01/2012

Hajóra fel! Négy nap navigáció a chile-i fjordok közt

A Puerto Natales - Puerto Montt között ingázó teherhajó nem kevés kabint kínál a hajókázni kívánó turisták számára; élelmesen használva ki a fedélzetén maradt szabad helyet. A Navimag cég által müködtetett, "Evangelista" névre keresztelt csinos komp fedélzetén utazni igazi kuriózum!
3 nap, 4 éjszaka a csendesvizü, gleccserekkel szegélyezett fjordok és csatornák végeláthatatlan rendszerében feledhetetlen élmény marad. Mi, aki úgy készültünk, hogy a teherhajón csak megtürt utasok leszünk, igazán kellemesen csalódunk: egy egész csapat gondoskodik arról, hogy a kb. 200 utas jól érezze magát. A hangulat igazán kellemes :) Mindehhez pedig a táj varázsol csodálatos hátteret.

Néhány átjaró igen szükösnek tünik, nem is gondolnánk, hogy egy 143 m hosszú, 18 m széles hajó átfér rajtuk. Pedig nagyonis! S ami a legjobb, hogy Luis, a kapitány bárkit beenged a navigációs kabinba, ahol interaktiv követhetjük az útvonalat, távcsövön keresztül pásztázhatjuk a vizet s csodálkozhatunk a különféle masinákban. Hangsúlyozza is, hogy milyen nagy szerencsénk van, mivel máshol ezért kemény dollárokat kérnek :) Jah, és, hogy a fotó a kapitánnyal szintén megvalósitható ingyen és bérmentve :)) Hát ilyen jófej csapat vett minket körül a fedélzeten, s jónéhány új barátra is szert tettünk.

Az elsö napokban az idöjárás nem volt túl kegyes hozzánk, de ez az utazás része, s épp ez az esös-ködös klíma adott egy különleges hangulatot a navigációnak. Mondani sem kell, hogy idönk javát kint, a fedélzeten töltöttük :) Azok a sürü erdövel boritott szigetek, azok a hófödte csúcsok, azok a gleccserek, azok a naplementék s napfelkelték...!! S azok a  fények!!!

De ismételten javaslom, hogy nézegessétek a fotókat s videókat, beszéljenek helyettem ök. Húúúú!! Nézd! Ott balra delfinek úsznak a hajó oldalában!!!

Fotók Navimag

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire